985063
Vrouw

Praat mee!

Ben je knap genoeg?

Een computer die bepaalt of jij een knap gezicht hebt of niet. Een nieuw experiment wat veel tongen losmaakt in Nederland. Wat vinden jullie: geniaal of klinkklare onzin?

De Beautyscan bekijkt aan de hand van een portretfoto of jouw gezicht afwijkingen vertoont ten opzichte van het schoonheidsideaal. Zo zou er een gouden formule schuilgaan achter de verhoudingen tussen neus, kaaklijn en mond. Zijn die verhouding bij jou goed? Dan is de kans groot dat er een hoog rapportcijfer uitrolt. Niet gezegend met een knappe kop, dan kun je rekenen op een lage beoordeling.

Nadelen scanner

Helemaal waterdicht is dit experimentele programma niet. Zo kan het zijn dat je niet de juiste foto upload waardoor je onterecht een goede of juist slechte beoordeling krijgt. Daarnaast is het ook niet vanzelfsprekend dat iemand met de perfecte gezichtsverhoudingen aantrekkelijk is. Zo kan iemand bijvoorbeeld heel nors kijken of totaal niet aan jouw ideaalbeeld voldoen.

Daten met knappe mensen

De gratis tool is in het leven geroepen door MooieMensen, een datingsite voor alleen maar knappe koppen. Aangezien er veel discussie woedt over wat valt onder de term 'schoonheid' heeft de website de Beautyscan in het leven geroepen. Aan de hand van dit programma zouden ze in een handomdraai kunnen beoordelen of potentiële leden knap genoeg zijn.

Wat denken jullie: kan een computer schoonheid beoordelen? En vinden jullie het een geniale uitvinding of juist complete onzin? En wat vinden jullie van een datingsite speciaal voor mooie mensen? Zouden jullie je hier inschrijven als jullie single waren?

Praat mee!