Vrouw/Opgebiecht
985425147
Opgebiecht

'Mijn moeder zweert bij wietolie'

Sinds bij Olivia Newton-John (70) voor de derde keer borstkanker is ontdekt, kiest de geboren Engelse niet voor chemo en/of bestralingen maar... voor wietolie. In verband met dit bericht herplaatsen we een Opgebiecht waarin een lezeres vertelt over het gebruik van wietolie (haar moeder) en cannabis (zijzelf).

"In mijn omgeving is het gebruik van marihuana totaal niet gebruikelijk en worden mensen die wel op regelmatige basis een joint roken of wietdruppels innemen, afgeschilderd als junks. Maar ik denk daar anders over.

Cannabis

Als je de onderzoeksresultaten naar THC en CBD, de werkzame stoffen in cannabis, naast die van onderzoek naar alcohol legt, dan komt daar zwart op wit uit dat je echt beter een stickie kunt roken. Overmatig alcoholgebruik is veel schadelijker dan overmatig blowen. En zeker als je het niet rookt met tabak maar met een verdamper.

Maar ik krijg mijn vrienden er niet van overtuigd. Ondanks dat ik me veel beter voel sinds ik het rook en slik. Ik had enorm last van slapeloosheid én voortdurend ontstekingen aan mijn darmen en sinds ik wiet gebruik, ben ik daar vanaf.

Drugsverslaafde

Mijn vriendinnen vinden het de normaalste zaak van de wereld dat ze geregeld een fles wijn per persoon wegtikken of ibuprofen slikken alsof het smarties zijn. Maar toen ik vertelde dat ik met een verdamper wiet rook, werd ik aangekeken alsof ik een drugsverslaafde ben. Dus houd ik sindsdien wijselijk mijn mond, maar rook wel bijna elke dag cannabis en neem steevast twee druppeltjes wietolie voordat ik naar bed ga.

Zelfs mijn moeder van 68 neemt dagelijks twee druppels voor het slapengaan. En als haar artrose heel heftig opvlamt, dan zelfs overdag. En ze heeft er enorm veel baat bij. De pijn wordt stukken minder en ze kan haar vingers weer normaal bewegen.

Tennisclub

Maar ook zij hangt het niet aan de grote klok. Want ondanks dat CBD een bewezen ontstekingsremmer en THC pijnstillend is, vinden de dames van haar tennisclub het bijkans harddrugs. Dus houdt ook zij haar mond.

Mijn slapeloze nachten behoren tot het verleden. Elke nacht werd ik steevast drie keer badend in het zweet wakker. Waarschijnlijk door de overgang. Maar sinds ik die druppeltjes slik, slaap ik weer als een roos en word ik superfit wakker.

Schimmels

En nee, dat zijn niet de CBD-druppels die je bij de drogist kunt kopen. Want aangezien er nog helemaal geen richtlijnen zijn, kunnen de fabrikanten er alles wel of juist niet instoppen. Dus ook pesticiden, schimmels of andere ellende.

Want het is big business inmiddels. Flesjes gaan over de toonbank voor gemiddeld vijfentwintig euro, maar in sommige gevallen zit er alleen maar olijfolie in. Ik heb mijn eigen leverancier die de olie maakt van de oogst van zijn eigen plantjes.

Hennepplant

Ook iets wat ik dus echt niet aan mijn vriendinnen vertel. Want ondanks dat de verkoop van wiet in Nederland overal is toegestaan, mag je volgens de Opiumwet geen enkele hennepplant hebben of kweken.

Dus ik maak geen slapende honden wakker. Inmiddels rook ik ook gewoon ter recreatie af en toe een joint. Weliswaar met een verdamper omdat ik geen tabak wil binnenkrijgen, maar het heeft hetzelfde effect.

Seks

Je wordt er stoned van en dat gevoel vind ik prettig. Het haalt net de scherpe randjes overal vanaf en in tegenstelling tot aangeschoten raken van de drank, ben je de volgende dag gewoon fit. En muziek luisteren, film kijken en tja - laat ik eerlijk zijn - seks, wordt allemaal nog leuker dan het al is.

Maar het is niet algemeen geaccepteerd en dus hou ik het stil. Terwijl ik het eigenlijk te zot voor woorden vind dat mijn vriendinnen, zelfs enigszins trots, vertellen dat ‘ze ’m weer zo goed geraakt hadden afgelopen vrijdag.'"

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook iets opbiechten?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.