Vrouw/VROUW magazine
987594026
VROUW magazine

VROUW Magazine

Kleurentrucjes voor het instant-kerstgevoel

De één versiert z’n complete huis, tot de tuin aan toe. De ander weet alles van het dekken van de feestdis. Volgens mode- en interieurstylist Esther Loonstijn is het helemaal niet zo moeilijk om het huis kerstklaar te maken: kies voor klassiekers of houd het bij één kleurenfamilie.

„Een trend die altijd goed scoort, is de kerstklassieker met kleuren als rood, wit en zilver. Om er een hippe draai aan te geven, kun je ze combineren met hout. Het liefst met ruw steigerhout of doorleefd hout met organische vormen.”

TIP Je kunt ook zelf iets maken. Ga bijvoorbeeld met de kinderen naar het bos en verzamel allerlei buigzame takjes. Knoop ze thuis met een touw tot een krans. Laat er nog wat takjes uitsteken voor een robuust effect.

Pastel

„Een chique trend zie je in poederpastellen en zachte kleurtonen als roze, groen, blauw en lila die gecombineerd worden met zachte materialen als fluweel en nepbont. Je kunt dit toepassen in de woonkamer door fluwelen kussens of plaids op de bank te leggen, maar ook door fluwelen kerstballen in de boom te hangen. Deze zachte tonen gaan goed samen met goudkleurig messing, voor een echte art deco-stijl.”

TIP Sla kleine spijkertjes rondom de voordeur en hang hier een lichtsnoer omheen voor een feestelijke binnenkomst.

Blauw

„Mysterieus blauw is ook een nieuwe trend. We gaan heel veel blauwtonen zien deze kerst, zoals petrolblauw, koninklijk blauw en zeegroen. Dit staat heel mooi met zwarte metalen, donkergrijs en zilver.”

TIP Kies altijd voor een kleurthema dat past bij het huis. Veel natureltinten in huis? Kies dan voor goud en okergeel, dit zit in dezelfde kleurfamilie. Zo blijft het chic en rustig.”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.