Nieuws/Vrouw
989790736
Vrouw

Manuela: Ik heb hopelijk veel vrouwen voor hem kunnen waarschuwen

Meisje met mobiel

Meisje met mobiel

Een site om te checken of de man waar je mee date wel te vertrouwen is... Goed plan of belachelijk? De site Whose Boyfriend Is This (WBIT) krijgt veel negatieve reacties. Maar Manuela (26) deed er haar voordeel mee.

Meisje met mobiel

Meisje met mobiel

"In februari leerde ik via Tinder een man kennen. We begonnen te chatten en al snel vertelde hij mij hoe prachtig hij me vond en hoe fantastisch. We spraken af en al snel was dat iedere week wel een paar keer. Als we elkaar niet zagen hadden we ook veel contact."

Opgelicht

"Deze zomer liet een vriendin mij een bericht zien van het programma Opgelicht. Het was een bericht van vier jaar geleden. Zijn naam stond er en er stonden verhalen over het oplichten van verschillende vrouwen."

"Ik was echt verliefd, dus dacht 'Hij zal wel veranderd zijn in die vier jaar.' Maar ik hield het wel altijd in mijn achterhoofd. Hij vroeg namelijk weleens om geld maar daar heb ik nooit aan toe gegeven."

Smoesjes

"Zijn verhalen werden steeds gekker. Hij praatte bijvoorbeeld weleens over zijn zoontje. Toen had hij het ineens over drie kinderen en later zelfs zeven. Ook kwam hij steeds vaker zijn afspraken niet na."

"Half augustus zou ik hem een half jaar kennen. Ik vierde mijn verjaardag met een barbecue en dat was voor mij het moment waarop ik besloot dat hij zich voor eens en voor altijd kon bewijzen. Ik nodigde hem uit maar hij had alleen maar smoesjes."

Hele nare berichten

"Toen hij niet kwam was het voor mij klaar. De dag daarna appte hij me alsof er niks aan de hand was, alsof mijn verjaardag niet was geweest. Ik reageerde niet en daarop volgden hele nare berichten."

"Ik besloot zijn 'ex' een berichtje te sturen. Het meisje dat op een foto op zijn Facebook stond. Zij vertelde me dat ze al jaren samen waren. Toen is het balletje gaan rollen. Door een vriendin werd ik toegevoegd aan de Facebook-pagina Whose Boyfriend Is This."

300 Reacties

"Ik dacht 'Ik zet hem er gewoon op en kijk wat voor reacties ik krijg.' Samen met het bericht van vier jaar geleden plaatste ik zijn foto. Er kwamen meer dan 300 reacties uit! Ik kreeg ook verschillende privéberichten."

"Meiden die ook een relatie met hem hadden op dat moment of die een kind van hem hadden of die nog geld van hem moesten krijgen. Er was ook een vrouw van 43 die een relatie met hem zou hebben tot een paar weken daarvoor. Er was ook een vrouw die op dat moment al twee jaar een relatie met hem had."

Minimaal negen kinderen

"Het werd steeds gekker. Met een aantal vrouwen kwam ik in een appgroep en zo kwamen we aan nog meer informatie. Ik weet nu bijvoorbeeld van negen kinderen, maar dat zullen er vast nog meer zijn. Gelukkig is het hem bij mij niet gelukt, maar hij heeft ook duizenden euro’s schuld bij sommige vrouwen."

"Ik vind de site dus een geniale manier. Ik heb hopelijk heel veel vrouwen kunnen waarschuwen en dat was ook waarom ik hem erop heb gezet. Ik houd nog wel steeds de grote vraag: 'Waarom zou je dit doen?' Maar hij zal nooit een antwoord geven en waarschijnlijk ook niet veranderen."

Bewustzijn

WBIT zorgde voor veel verontwaardiging. Maar relatiecoach Caroline Franssen vindt de site juist een goed initiatief: "Het lijkt heel slecht om mensen publiekelijk te schande te maken. Maar volgens mij is dit juist heel goed voor vrouwen. Deze site is goed om bewustzijn te creëren."

"Als je twijfelt zit het natuurlijk al niet goed. Vertrouw dan jezelf. Je bent niet zomaar gaan twijfelen. Vrouwen willen dit alleen nog niet gelijk toegeven. De man heeft namelijk ook leuke kanten. Dus dan zetten ze een man op de site en dat helpt ze om een beslissing te nemen."

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook je verhaal kwijt?

Dat kan dan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.