Vrouw/Praat Mee
990069404
Praat Mee

Praat mee

Zeg eens eerlijk... Hoeveel alcohol drink jij per dag?

Sinds 2015 adviseert de Gezondheidsraad om dagelijks maximaal 1 glas alcohol te drinken. In 2019 beweerde 41% van de Nederlanders zich daaraan te houden: 30% van de mannen tegen 53% van de vrouwen. En van de ouderen beweerde zelfs 66% zich aan die richtlijn te houden.*

Alcoholgebruik en de gevolgen daarvan zijn de laatste tijd steeds meer in opspraak. Zo vindt de meerderheid dat je geen druppel alcohol mag drinken als je nog moet rijden en wordt er gediscussieerd over het verbieden van foto's met alcoholische drank op social media.

De risico’s van dagelijks meer dan 1 glas alcohol drinken zijn groot, benadrukt de Gezondheidsraad aan de NOS. Zo heb je meer kans op beroertes, darmkamer, longkanker en borstkanker. Toch blijkt uit het ’alcoholexamen’ dat veel Nederlanders niet van die risico’s op de hoogte zijn.

Praat mee

Zeg eens eerlijk... Hoe zit dat bij jou? Houd jij je aan de richtlijn van de Gezondheidsraad? Of gaat er bij jou aan tafel weleens een volledige fles wijn doorheen? Of drink je helemaal geen alcohol? Praat mee op onze Facebook-pagina!

*bron: CBS

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.