Vrouw/Seks & Relaties
990327486
Seks & Relaties

The Polyamorie files 66: ‘Ik denk dat we elkaar maar beter niet meer kunnen zien’

Ella (41) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Jeff en Ella hebben seks gehad nadat Ella verteld heeft over haar nacht met de barman.

Verslapen

De volgende dag word ik wakker van gesjor aan mijn arm. “Welke dag is het mama? Moeten we niet naar school?” Verschrikt schiet ik omhoog en kijk ik op de wekker. Acht uur. Ik kijk naar Jeff die nog in diepe slaap is en duw zachtjes tegen hem aan.

“Jeff, Jeff lieverd, wakker worden!” Hij gromt en draait zich weer om. “Jeff, Jeff word nou wakker, we hebben ons verslapen.” Opeens zit hij recht overeind en kijkt op zijn telefoon. “Verdomme El, waarom heb je de wekker niet gezet? Ik moet over een half uur op kantoor zijn.”

Deur dicht

Ik zeg niks en neem Max mee naar de badkamer. Een kleine twintig minuten later staan we allemaal aangekleed buiten. Max en Isa zitten met een boterham in hun handen in de bakfiets. Ik wil Jeff een kus geven als hij de auto instapt, maar hij draait zijn hoofd weg en gooit zonder gedag te zeggen de deur dicht.

Aan de overkant zie ik hoe de buurvrouw alles nauwlettend in de gaten houdt. Ik steek mijn hand op en race de straat uit, naar school.

Nadat ik de kinderen heb weggebracht, fiets ik rustig naar de salon. Lize zit buiten met een kop koffie als ik aankom. Nieuwsgierig kijkt ze me aan. “Hoe is het nu? Heb je met Jeff gesproken?” Ik zucht en zet mijn fiets neer. “Eerst koffie graag.”

En terwijl ik ga zitten, vertel ik haar wat er allemaal is gebeurd. Hoe de barman uit het raam hing, hoe Jeff me betrapte op een leugen en hoe we wild gevreeën hebben nadat hij hoorde wat ik in de hotelkamer had uitgespookt met de barman.

Bedankt voor het avontuur

Als ik klaar ben met mijn monoloog, haal ik diep adem en drink ik in een teug mijn koffie op. “Dus Jeff werd geil in plaats van kwaad?” vraagt Lize vol ongeloof. Grinnikend knik ik met mijn hoofd. “Ja, alleen na afloop was hij kortaf en vanmorgen zei hij vrij weinig, maar we hadden ons ook verslapen, dus misschien kwam het daardoor.”

Tijdens mijn lunchpauze heb ik eindelijk de tijd om te reageren op alle berichtjes van de barman. Hij mist me en wil me zien. Ik voel me gevleid en mijn hart gaat nog steeds tekeer als ik denk aan onze nacht in het hotel, maar verder voel ik niet veel voor hem.

‘Ik denk dat we elkaar beter niet meer kunnen zien’, begin ik mijn berichtje terug aan hem, ‘Ik vond onze nacht heerlijk en je bent echt geweldig, maar ik wil het hierbij laten. Bedankt voor het fantastische avontuur. X’ Tevreden lees ik het bericht nog eens na als ik weer terugloop de salon in.

Niet de afspraak

Jeff is die avond al thuis als ik met de kinderen en boodschappen thuiskom. “Hee schat, je bent al thuis. Wat ben je vroeg!” In de woonkamer buig ik over hem heen bij de bank om hem een kus te geven, maar hij draait zijn hoofd weg.

In de keuken pak ik de boodschappentas uit en bekruipt me een vervelend gevoel. “Is er iets Jeff? Wil je nog ergens over praten?” Hij geeft geen antwoord en als ik terugloop naar de bank zie ik dat hij diep verzonken is in zijn telefoon.

“Gaan we vanavond nog even voetballen pap?” Max wiebelt op zijn stoel heen en weer. “Nee vriend, papa moet zo weg.” Ik kijk Jeff vragend aan. “Waar moet jij heen dan?” Zonder op te kijken geeft hij antwoord. “Ik ga naar Jackie.”

“Maar het is pas donderdag, waarom ga je vanavond al naar haar toe? Dat is toch niet de afspraak?” Jeff legt zijn bestek neer en schuift zacht zijn stoel naar achteren. “Als jij je niet aan afspraken houdt, dan hoef ik dat ook niet te doen toch? Ik ga zo naar Jackie en ben zaterdag weer terug.”

Laat me los

De kinderen zwijgen en kijken hoe hun vader van tafel loopt en de trap op loopt. In mijn maag voel ik woede opborrelen. Niet veel later komt Jeff de kamer weer binnen om Max en Isa een kus te geven. In de gang trek ik hem aan zijn arm.

“Wat doe je nou Jeff? Ben je boos? Wat is er, waarom praat je niet met me?” Jeff zucht en kijkt naar de deur. “Laat me los Ella.” Ik laat zijn arm los en zonder nog iets te zeggen, stapt hij de deur uit.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.