Nieuws/Vrouw
992590684
Vrouw

'Het kraambezoek schrok van mijn dochtertje'

Milou Rompelberg en dochtertje Maj

Milou Rompelberg en dochtertje Maj

In het VROUW Magazine staan dit weekend kinderen die er nét even anders uitzien dan hun vriendjes. Maar dat maakt hun moeder niet minder trots. Integendeel! Milou Rompelberg (33) straalt samen met haar dochter Maj (4) in onze reportage. Maj heeft hemangioom, een goedaardige woekering van de bloedvaten waardoor ze rode vlekken in haar gezicht heeft. "Vooral in het begin staarden mensen naar haar. Dan wierpen ze een blik in de kinderwagen en zeiden ze verder niks. Vreselijk!"

Milou Rompelberg en dochtertje Maj

Milou Rompelberg en dochtertje Maj

Maj werd geboren…

"... met rode vlekjes. Dat kwam vast door de snelle bevalling, werd in het ziekenhuis gezegd. Eenmaal thuis werden de vlekken steeds groter en dikker. Na twee weken stond ik erop dat ernaar gekeken zou worden. De dermatoloog dacht aan een wijnvlek, maar wist het ook niet goed. Een hele rits ziekenhuis­bezoeken volgde.

De zwelling op Majs wang was op een gegeven moment zo groot dat haar oog dichtzat. Ook sprong haar huid steeds open, dan kwam er bloed uit, heel eng. Na vier weken ­werden we eindelijk doorgestuurd naar een gespecialiseerd team in Nijmegen. We kregen de diagnose hemangioom en Maj moest direct aan de medicijnen om haar bloedvaten te laten slinken."

Mensen die op kraambezoek kwamen…

"...schrokken als ze haar zagen. Dat was moeilijk. Maj was een vrolijke baby, maar dit overheerste alles. Gelukkig werden de vlekken steeds minder dik en zichtbaar dankzij de medicijnen. Die heeft ze tot haar tweede geslikt.

De artsen dachten eerst dat de vlekken ­helemaal zouden wegtrekken, maar onlangs kregen we te horen dat het waarschijnlijk zal blijven zoals het nu is. Dat was wel even slikken, mijn kind zal er altijd anders uit blijven zien."

Vooral in het begin…

"... staarden mensen naar haar. Dan wierpen ze een blik in de kinderwagen en zeiden verder niks. En nog steeds zie ik vreemden kijken, met elkaar smoezen of wijzen. Vreselijk! Liever heb ik dat mensen er naar vragen. We horen ook grappige dingen: 'Heeft ze geverfd?' of 'is ze gevallen?'

Kinderen vragen vaak of het pijn doet. Maj was 3 toen ze voor het eerst voor de spiegel vroeg: 'Wat is dat? Heb ik au gedaan?' Ik heb haar verteld dat ze met het speciale plekje is geboren. Laatst zei ze ineens: 'De vlek moet weg.' Ik heb haar uitgelegd dat dat niet gaat, dat de vlek bij haar hoort, haar bijzonder maakt. En dat ze mooi is zoals ze is."

Gelukkig…

“... heeft Maj alleen hemangioom op haar wang. Het kan ook in je lichaam zitten, dan krijg je bijvoorbeeld last van epilepsie. Maar ook al ben ik blij met Maj zoals ze is, ik zie die vlek nog elke dag.

Ze gaat binnenkort naar een kleine dorpsschool waar bijna iedereen haar al kent. Maar ik maak me wel zorgen over hoe het daarna zal gaan. Kinderen kunnen hard zijn. Gelukkig is Maj een pittige tante; ze kan wel voor zichzelf opkomen."

Lees de hele reportage in VROUW Magazine (elke zaterdag bij de Telegraaf).

Jij op VROUW.nl

Draagt jouw kind ook iets bijzonders met zich mee en wil je hierover graag vertellen?

Stuur ons dan een berichtje...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.