995694
Vrouw

Onze feelgood deskundige geeft<em> De peptalk van de week</em>

Word je zo verlegen als hij binnenkomt?

De peptalk van de week. Hierin behandelt onze feelgood deskundige Lisa Portengen elke week een lezersvraag op haar inspirerende en positieve manier. Advies zoals een echte vriendin je ook zou geven.

Beste Lisa,

Ik ben student en werk in het weekend en vakanties in een cafe bij mij in de stad. Het is een gezellig eetcafe waar overdag ook zakenmensen komen lunchen. Nou is er 1 man die vaak komt en waar ik me heel erg aangetrokken tot voel. Alleen, als hij binnenkomt en hij kijkt me aan, dan word ik meteen rood en weet ik niet meer wat ik zeggen moet! Dat heb ik bijna nooit! Zelfs mijn collega's die vallen het op. Eigenlijk wil ik graag contact met hem maar ik durf niet. 

groetjes Evelyn

 

Lieve Evelyn,

Oh, ik ken het! Het is een geweldig gevoel, energie door je hele lichaam en ja dan gaat het bloed wel stromen, zeker ook naar je wangen toe! Ahhh Ik zou je wel eens willen zien, met je rode wangen. Volgens mij staat het je heel leuk. Maar goed, het voelt anders voor jou. Dat begrijp ik. Even over die leuke man. Wat zou je willen met hem? Wat voor contact? Wil je een keertje met hem afspreken? Je moet weten, waar jij aandacht aan geeft dat groeit. Dus al jij het 'vaag' houdt dan blijft het ook vaag.

Bepaal dus wat voor contact je wilt. Zie het alvast voor je. Hoe zou het voelen als jij met hem uit bent? Wat draag je dan? Hoe kijkt hij naar je? Dat gevoel en beeld draag je bij je de volgende keer dat je hem ziet. Denk dan terug aan dat gevoel.

In de liefde blijft het altijd spannend, het moet toch echt van beide kanten komen en dat kun je allemaal niet in je eentje bepalen. Dus, neem een risico! Neem een sprong! Wat het je te verliezen? Het is nog niet de liefde van je leven, dat wordt hij pas als hij jou ook ziet voor hoe leuk je bent. Met alles erop en eraan, zelfs je rode wangen. 

Voor nu: Bedenk eens welke volgende stap bij jou zou passen. Zou je hem iets langer aan kunnen kijken dan normaal? En dat je daarna wegkijkt en glimlacht? Dat is een lichaamstaal die een man vaak erg goed begrijpt. Misschien kan je wel een openingsvraag bedenken? Bijvoorbeeld: 'Ik ben best wel nieuwsgierig naar jou.

Vraag me al een tijdje af wat voor werk je doet' (grote kans dat hij dan vraagt of je wilt raden dus bedenk maar vast een paar banen die jij wel bij hem vindt passen) Laat je wangen maar rood kleuren. Kan jou het schelen! Als je maar mooi recht op blijft staan en je ogen helder houdt en hem echt aankijkt. Kijk echt in zijn ogen naar binnen. Ja toch? Misschien is het wel een Liefde in je leven, misschien wel niet. Daar mag je achter komen. Hij is alleen maar echt heel leuk voor jou als hij ook kan zien hoe leuk jij bent, toch?

Laat je nog even weten hoe het gaat? Ik ben nu ook wel heel nieuwsgierig geworden!

Groet, Lisa

 

Lisa Portengen

is onze feelgood-deskundige en geeft wekelijks een peptalk op verschillende thema's uit het leven en vragen van vrouwen. Gewoon, voor een fijne boost, voor een andere manier van denken of wat tips. 

Meer Lisa op Smart&Sexy

Heb je ook een vraag voor Lisa mail die dan naar vrouwoproep@telegraaf.nl ovv Lisa