Nieuws/Vrouw
998741602
Vrouw

Carrotcake én cheesecake in één cupcake

Een hele mond vol (letterlijk en figuurlijk) maar deze carrotcake met cheesecake topping brengt dan ook het beste van twee werelden bij elkaar. Probeer maar!

Ingrediënten

Voor 12 cupcakes

Voor de carrotcake

  • 60 ml zonnebloemolie
  • 60 ml halfvolle yoghurt
  • 1 ei
  • ½ tl vanille extract
  • 50 g suiker
  • 45 g donkere basterdsuiker
  • 100 g bloem
  • 1tl kaneel
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • mespunt zout
  • 75 g geraspte wortel
  • 30 walnoten, in kleine stukjes

Voor de cheesecake (alles op kamertemperatuur)

  • 200 g roomkaas (naturel)
  • 3 el ricotta (of vervang door zure room)
  • 50 g suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • rasp van 1 limoen

Verder nodig

  • Muffinblik (12 holtes). Gebruik je een metalen muffinblik, vet dan in. Een siliconenbakblik hoef je niet in te vetten.

Bereidingswijze

Zo maak je de cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Begin vervolgens met het carrotcake beslag. Doe de olie, yoghurt, ei en vanille in een maatbeker. Mix dat goed door elkaar.
  2. Doe de overige ingrediënten in een kom, meng en giet dan het yoghurtmengsel erbij. Mix goed door elkaar en verdeel het beslag vervolgens over het muffinblik. Met de bolle kant van een theelepel goed gelijkmatig in de holte van het muffinblik verspreiden.
  3. Mix voor de cheesecake alle ingrediënten tot één (klontjesvrij) mengsel. Giet dat over het carrotcake-beslag. Dit kun je het beste doen met een maatbeker. Giet voorzichtig, anders overstroomt je muffinblik.
  4. Bak de cakejes in de voorverwarmde oven 18-20 minuten tot de cheesecake niet meer wiebelig is. Haal uit de oven en laat in het blik afkoelen.
  5. Zet de cakejes dan voorzichtig op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dan nog even een uurtje in de koelkast, zodat ze goed opstijven. Serveer met een beetje poedersuiker en garneer met een halve walnoot.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.