1016193
Wat U Zegt

'Naast sprookjesachtige plaatjes, ook de nodige ellende'

Met tromgeroffel werd het aangekondigd: de echte winter komt eraan. O.J.P. Voorthuijsen uit Hoorn zit er niet op te wachten. ,,Ondanks de vaak sprookjesachtige plaatjes, ook de nodige ellende, gebroken benen en ouderen die niet naar buiten kunnen omdat de buurman de stoep niet even wilde vegen." Wat vindt u?

O.J.P. Voorthuijsen, Hoorn:

Er is nog geen vlok sneeuw gevallen; op een enkele lichte vorst aan de grond na hebben we geen winter gehad tot nu toe. Maar hoera, onze weermannen en vrouwen staan te popelen en menen dit komend zootje ellende als goed nieuws te moeten brengen.

Waarom geen neutrale mening van die toekomstvoorspellers? Mensen met een passie voor kou en ijs wens ik het beste en veel plezier, maar van mij mag het warm water regenen. Ondanks de vaak sprookjesachtige plaatjes, ook de nodige ellende, gebroken benen en ouderen die niet naar buiten kunnen omdat de buurman de stoep niet even wilde vegen. Hij moest immers te schaatsen en vergat de oude stumper.

Bevroren autoramen en drukke eerste hulpposten, niet zoevende treinen en verkeerschaos; het hoort allemaal bij het door de weermannen en -vrouwen zo opgehemelde natuurverschijnsel. De heer Paulusma zag in zijn glazen bol zelfs al mensen schaatsen volgende week.

Zolang het bijvoorbeeld op Nederland 1 nog steeds negen graden wordt en op Rtl 4 op dezelfde dag en op dezelfde plek slechts 7 graden, zal het mij benieuwen waar de eerste waaghals de bodem van zijn zo geliefde schaatsbaantje gaat bekijken.