1016281
Wat U Zegt

Uitzendkrachten/zzp'ers hebben geen toekomst

De zoon van Ton van Kooi uit Naarden kreeg de mededeling dat zijn contract bij Albert Heijn niet verlengd wordt. Van Kooi is boos. ,,Op de manier waarop AH omgaat met deze werknemers, maar dat dit ook toegelaten wordt door onze overheid." Begrijpt u zijn boosheid? Laat een reactie achter!

Ton van Kooi, Naarden:

Vandaag kwam mijn zoon even langs na zijn werk als uitzendkracht/zzp'er bij AH. Zijn contract wordt niet verlengd. AH moet hem anders een vast contract geven en dat doen ze niet. Hij heeft nog vier weken om ander werk te zoeken. Alsof ze dat niet eerder wisten! Hem wel gebruiken tijdens de drukke feestdagen en hem twee ritten laten draaien van 07.00 uur tot 22.00 uur. Wel kan hij na drie maanden weer beginnen als chauffeur bij AH. Er is dus werk genoeg!

Ik ben boos, erg boos op de manier waarop (niet alleen) AH omgaat met deze werknemers maar dat dit ook toegelaten wordt door onze overheid. Heeft hij recht op een uitkering? Ja, een maand en wat moet hij de overige twee maanden doen? Hopen op ander werk en dat in deze tijd.

Verleden jaar december, de 15de om precies te zijn, heeft hij eindelijk een appartementje voor zichzelf gevonden. Dit komt nu ook in gevaar of ben ik nu te pessimistisch? Ik hoop het maar.

Vanaf vandaag doe ik mijn boodschappen niet meer bij AH! Het effect zal niet erg groot zijn, maar het geeft mij een beter gevoel. Ik hoop dat meer ouders mijn voorbeeld volgen en laten zien dat ouders het niet meer pikken hoe hun kinderen misbruikt worden door dit soort werkgevers. Geen wonder dat de jongeren geen toekomst meer voor zichzelf zien in Nederland. Het wordt ze onmogelijk gemaakt.

Bedankt AH en overheid!