Nieuws/Wat U Zegt
1020546
Wat U Zegt

'Veel Nederlanders weinig geld tijdens kerst'

"Nederlanders laten het geld flink rollen bij de kerstinkopen. Dat is goed nieuws, maar niet voor diegene die geen geld hebben om het wéér te laten rollen", vindt Robert van Zandt uit Den Haag.

"Het lijkt er zo bijna op alsof elke Nederlander op een spaartegoed zit en die aanspreekt op het moment dat het einde van de crisis in zicht lijkt te komen. Maar ik kan uit ervaring vertellen dat er voor mij en mijn gezin deze kerstdagen geen geld rolt omdat het er gewoonweg niet is. Geen kerstboom, geen kerstdiner, geen cadeau's en dan is het wrang om te lezen dat er dit weekeinde door veel mensen, die de crisis toch al niet voelden, honderden miljoenen is uitgegeven aan kerstinkopen. Het zijn die mensen die zitten op een spaartegoed van 328 miljard euro en dan is het natuurlijk makkelijk om daarvan wat uit te geven aan kerstcadeau's. Maar wat vergeten wordt, is dat voor sommige mensen de crisis niet eindigt op het moment dat Nederlanders met spaargeld hun geld tijdens de kerst weer laten rollen."

Robert van Zandt, Den Haag

 

Heeft de crisis ook invloed op uw kerstinkopen? Of hoort u wel bij de groep mensen die het geld laat rollen tijdens de kerstdagen? Praat mee over dit onderwerp.