Nieuws/Wat U Zegt
1022445832
Wat U Zegt

’Vertrouwen in Rutte ernstig geschaad’

Nu uit de gepresenteerde stukken inzake de verkenning voor een nieuwe regeringscoalitie is gebleken dat Mark Rutte wel degelijk over de heer Omtzigt heeft gesproken, hetgeen hij tot vandaag stelselmatig heeft ontkend, is eindelijk de waarheid (wellicht gedeeltelijk) boven tafel gekomen. Tijd dat Rutte zijn verantwoordelijkheid neemt, schrijft M.C.J de Laat.

Dit heeft echter wel een week moeten duren, terwijl hij gisteren nog mededeelde dat hij zich ernstig zorgen maakte over het feit dat de vorming van een nieuw kabinet nu wel lang ging duren. Doordat nu blijkt dat hij toch zaken heeft beweerd die niet stroken met de waarheid, waar hij ook nog eens een andere fractievoorzitter bij heeft betrokken om ook namens haar te spreken, is het vertrouwen in Mark Rutte bij veel burgers toch wel heel ernstig geschaad c.q. helemaal verdwenen.

Hij kan het beste de eer aan zichzelf houden en per direct opstappen. De overige Tweede Kamer fracties zullen, lijkt mij, toch veel moeite hebben om hem door dit optreden nog het volle vertrouwen te geven. Door zijn optreden heeft hij de politiek een zeer slechte dienst bewezen.

Mw. M.C.J. de Laat