Nieuws/Wat U Zegt
1022648
Wat U Zegt

'Vrouwen willen geen kind erbij'

In zijn column 'Mannen in staking' in VROUW (Tel. 16-12) bespreekt psycholoog J. Wijnberg 'dat mannen verlost willen zijn van het vrouwelijke gebrul'. Mevr. M.W. Koetsier uit Nieuwegein reageert woedend op deze column. Bent u het met de briefschrijfster eens?

Mevr. M.W. Koetsier, Nieuwegein

Ik ben furieus op de heer Wijnberg na zijn artikel van hedenmorgen. Deze man leeft nog in het stenen tijdperk. Vooral dat mannen willen, dat vrouwen trots op hen zijn. Het is van de gekke dat wij vrouwen ons rot werken in een baan, alle boodschappen moeten doen, een heel huishouden moeten runnen en kinderen opvoeden en verzorgen. Mannen en vrouwen hebben dezelfde rechten maar ook dezelfde plichten. Dat is voor buitens- en zeker ook voor binnenshuis. Waarom moeten vrouwen trots zijn op hun man,als ze thuis niets doen, als je tig keer weer dingen moet vragen, weer moet uitleggen, weer moet waarschuwen voor iets wat ze ook al tig keer hebben gedaan. Vrouwen willen geen KIND erbij, zij willen een gelijkwaardige partner, die hen steunt en begrijpt, met wie ze samen kunnen werken.

Daar hebben mannen geen zin in. Wel de lusten, niet de lasten. De vrouwen zeuren dan ineens. Ze worden getreiterd, zeggen ze. En dat is dan meteen een vrijbrief om vreemd te gaan, vinden ze. Tjonge, jonge, wat zijn we trots op deze mannen.

Volgens mijnheer Wijnberg hebben wij vrouwen de mannen vrouwelijk gemaakt. Nou, mijn man heeft mij mannelijker gemaakt.Wie ontstopt een gootsteen, repareert stekkers, onderhoudt de tuin, behangt en schildert muren, enzovoorts? Nou, ik. Want ik had zo een man als mijnheer Wijnberg beschrijft. Ik ben trots op mijzelf. Dat ik alles zelf kan en moest kunnen, omdat ik zo'n man had op wie ik zo trots moest zijn. Echt niet