Nieuws/Wat U Zegt
1022693
Wat U Zegt

'Niemand heeft nog tijd voor een ander'

Lezer Kor Bonthuis uit Appingedam vindt dat getrouwde stellen het te snel opgeven als het even wat minder gaat in de relatie. ,,We zijn niet meer bereid om meningsverschillen uit te praten. Dit is het gevolg van ons jachtig bestaan waarin we leven.'' Wat denkt u?

Kor Bonthuis, Appingedam:

Hevig geschrokken ben ik onlangs van het bericht dat momenteel 27 procent van de kinderen van gescheiden ouders opgroeien in co-ouderschap. Dat wil zeggen dat na de echtscheiding 27 op de 100 van deze kinderen deels bij de moeder wonen of bij de vader. Het gezin moest altijd gezien worden als de hoeksteen van de samenleving. Dit schijnt ondertussen echter een achterhaalde redenering te worden.

Nou is het wel zo dat kinderen ook doodongelukkig worden wanneer ze alle dagen tussen ruziënde ouders verblijven. Dan is dit alternatief natuurlijk altijd nog beter. Problematisch wordt het echter voor deze kinderen wanneer er een stiefvader of een stiefmoeder in hun leven komt. Ze worden weer geconfronteerd met allerlei veranderingen in hun jonge leven.

Dit kan opnieuw voor de nodige spanningen zorgen binnen het gezin. Eén op de drie huwelijken strandt volgens de statistieken, hoe dit komt en waar dat aan ligt weet bijna niemand te verklaren.

Mijn persoonlijke opinie hieromtrent is dat mensen de moed tegenwoordig gauw opgeven en niet meer bereid zijn om meningsverschillen uit te praten. Dit is het gevolg van ons jachtig bestaan waarin we leven. Niemand heeft nog tijd voor een ander. We zijn tegenwoordig allemaal druk en we leggen de lat voor onszelf ontzettend hoog.

Waar het werkelijk om gaat in het leven, een beetje warmte en liefde voor elkaar, is ver te zoeken! We jagen liever achter materialistische dingen aan.

Hoe kijkt u hiernaar? Laat een mening achter!