Nieuws/Wat U Zegt
1041403
Wat U Zegt

'Inbraakcijfers'

De politie hoopt op ’bewustere burgers’ wanneer de burgers de inbraakcijfers kunnen inzien. Anna Maria Hermans uit Leersum mailt: "De politie meent dat veiligheid een zaak van de politie én de burger is, maar dat is een denkfout."

Anna Maria Hermans, Leersum:

De politie hoopt op ’bewustere burgers’ wanneer de burgers de inbraakcijfers kunnen inzien. Dat deze cijfers de pan uitrijzen, weten de burgers allang, dus daar ligt het niet aan. Verder denkt de politie dat veiligheid een zaak van de politie én de burger is, ook dat is een denkfout. Wanneer een burger ingrijpt bij een inbraak en er vallen klappen, dan is het niet denkbeeldig dat de burger wordt aangehouden.

Het is dus niet slim om je ergens mee te bemoeien. Het brengt immers trammelant met de politie en dus ergernis. Beter is het wanneer de in Nederland vanaf de jaren zeventig kromgegroeide rechtspraak en het strafklimaat drastisch worden rechtgetrokken en de politie wordt ingezet op plaatsen waar ze hoort te zijn en niet hoofdzakelijk als belastinggaarders op rijksstraatwegen.

Discussieer mee over dit en andere onderwerpen op www.wuz.nl!