Nieuws/Wat U Zegt
1041800
Wat U Zegt

'Iets positiefs in de gezondheidszorg'

Menig burger heeft inmiddels de buik aardig vol van het gedans op de mm2 van politiek Den Haag, het gestuntel en de uit de pan rijzende kosten in de gezondheidszorg en uiteraard big brother Brussel.

Een vrije markt en/of marktwerking blijken zeer omstreden begrippen. Laat ik mijn positieve ervaring met u delen die aanleiding geeft tot enig optimisme en tot het ter verantwoording roepen van de gevestigde ordes.

Recent stelden artsen vast dat ik toe ben aan een kunstknie (bijna 60 jaar oud en weinig kraakbeen noch kruisbanden). Mijn verzekeraar VGZ wees mij op de mogelijkheid om de operatie en de revalidatie in Spanje (Benidorm) te laten plaats hebben. Na de succesvolle operatie en in totaal 4 dagen in ziekenhuis, bevind ik mij nu in zorghotel Patricia alwaar ik de komende 3 weken zal revalideren en genieten van de optimale gastvrijheid, top fysio en weersomstandigheden.

Wat leert mij/ons deze ervaring? Het structurele gemis aan gevoel voor kosten en marktwerking in de Nederlandse gezondheidszorg wordt, in ieder geval gedeeltelijk, 'weggearbitreerd' door commercieel en Europees denkende zorgverzekeraars. Dit systeem loopt al jaren en heeft dus niets te maken met de huidige Spaanse economische malheur!

Overigens lijkt Nederland er in menig opzicht slechter voor te staan dan Spanje. Neemt u maar van mij aan dat VGZ z'n sommetjes goed maakt en dat derhalve een vergelijkbare behandeling in Nederland veel te duur is.

Iedereen die direct of indirect met deze problematiek cq dit beleid te maken heeft dient zich diep te schamen! Op naar Spanje voor kunstheupen en -knieën! 

Kees B. Kraaijeveld, Bussum

Discussieer mee over dit en andere onderwerpen op www.wuz.nl!