1044515
Wat U Zegt

Gemeenten, durf uw geld uit te geven

"De gemeenteraad van Zeevang heeft afgelopen dinsdag het groene licht gegeven voor de aanleg van een kunstgrasveld voor de plaatselijke voetbalvereniging in de deelgemeente Kwadijk. Mijn kinderen zijn lid van de voetbalvereniging en vanwege de slechte staat van het veld is het regelmatig gebeurd dat de voetbalwedstrijd niet is doorgegaan. De aanleg zal worden gefinancierd uit de algemene middelen", zo begint Gerard van der Manden zijn brief aan WatUZegt.

"De gemeente Zeevang heeft ongeveer 6000 inwoners. Uit het jaarverslag van 2011 blijkt dat de gemeente 8 miljoen euro in de reservepot heeft (is spaargeld) naast een pot voor voorzieningen van 6,5 miljoen. Voor iedere inwoner is er minimaal 1000 euro in de spaarpot. Indien de gemeente Zeevang exemplarisch is voor geheel Nederland, dan hebben de gemeenten tezamen minimaal 17 miljard in de spaarpot zitten.

Tel daarbij op de spaarpotten van de provincies (Noord-Holland heeft totaal aan reserves ultimo 2012 van bijna 1 miljard). Dus in totaliteit hebben de provincies, gemeenten, politie en brandweer minimaal 30 miljard op de spaarrekening (dan wel belegd) staan. Laat nu het begrotingstekort van uitgaven en inkomsten van de rijksoverheid in totaliteit rond de 30 miljard liggen. Dus meneer Rutte, geef ook eens een advies aan de lagere overheidsinstanties om het geld te laten rollen."

Gerard van der Manden, Purmerend

 

Een andere inwoner van Zeevang is het juist helemaal niet eens met Gerard van der Manden en schrijft ons:

"Zojuist las ik dat de heer Van der Manden uit Purmerend blij is dat de gemeente Zeevang geld haalt uit de spaarpot voor een plastic voetbalveldje. Volkomen van de gekke, ik zou uiteraard ook blij zijn dat de spaarpot van een andere gemeente wordt geplunderd in mijn voordeel.

Gemeente Zeevang heeft nu twee voetbalclubjes gesponsord met plastic grasveldjes, kosten: meer dan een miljoen euro exclusief toekomstig onderhoud. Het belang van een voetbalclubje betreft slechts een klein gedeelte van de inwoners, en intussen moeten alle andere sportclubs wel zelf hun broek ophouden. Om dan ook nog een voetbalclubje te sponsoren met voornamelijk leden uit een andere gemeente, is meer dan belachelijk. Geld investeren is inderdaad goed voor de economie, maar geld pompen in iets onbenulligs als plastic grasveldjes is geen investering, dat noem ik verkwisting." René Kerkhoven, Oosthuizen (Zeevang)

 

Wat vindt u ervan? Met wie bent u het eens? Reageer!