1048338
Wat U Zegt

'Stop asociaal belastingplan 2014'

Per 1 januari 2014 wil de regering de aftrekpost 'Bijzondere ziektekosten' schrappen. Asociaal, vindt J. van der Toorren te Nijkerk. "Chronisch zieken en gehandicapten hebben al zwaardere lasten zoals het verplichte eigen risico en meer voor hen noodzakelijke aanvullende ziektekostenverzekeringen."

J. van der Toorren te Nijkerk:

Een van de sociale principes van ons belastingstelsel is dat 'sterkere schouders' meer belasting betalen dan 'zwakkere schouders'. Bij gelijk bruto inkomen hebben chronisch zieken en gehandicapten duidelijk 'zwakkere schouders' dan gezonde mensen. Toch hebben zij al zwaardere lasten zoals het verplichte eigen risico en meer voor hen noodzakelijke aanvullende ziektekostenverzekeringen.

Gelukkig is het tot nu toe mogelijk om voor 'Bijzondere ziektekosten' een aftrekpost te krijgen voor de belastingheffing. De regering wil nu deze aftrekpost per 1 januari 2014 schrappen. Hoe asociaal kan een regering zijn?

Welke volksvertegenwoordigers en/of leden van de regering nemen het op voor deze groep mensen met duidelijk 'zwakkere schouders' en gaan dit asociale aspect van het belastingplan 2014 stoppen?

Discussieer mee over dit en andere onderwerpen op www.wuz.nl!