1057940
Wat U Zegt

'Windenergie'

Karel Cillissen uit La Linea (Sp) breekt een lans voor windenergie. Volgens hem zouden ruim 8000 turbines in de totale stroomvoorziening kunnen voorzien.  "Een flinke investering maar zeker op de iets langere termijn heel gezond voor de portemonnee van de consument." Denkt u er ook zo over?

Karel Cillissen, La Linea (Sp): 

Denemarken heeft net 111 windturbines geleverd gekregen, goed voor4 procent van de totale stroombehoefte van het land. Een klein rekensommetje leert dat zo´n 2775 turbines het hele land van electriciteit kunnen voorzien.

Vertaald naar Nederland met een kleine 17 miljoen inwoners, Denemarken 5,5 miljoen, zou dit kunnen betekenen dat ruim 8000 turbines in de totale stroomvoorziening kunnen voorzien. Een flinke investering maar zeker op de iets langere termijn heel gezond voor de portemonnee van de consument die nu vaak klaagt over de hoge electrarekening.

Er zijn voldoende gebieden in Nederland, desnoods geintregeerd in industriegebieden die toch doorgaans al geen schoonheidsprijs krijgen, waar de turbines geplaatst kunnen worden zonder gezeur over gezichtsvervuiling en waardedaling van onroerend goed door de directe nabijheid van deze molens. Als mensen om allerlei drogredenen blijven zeuren over hun electrarekening hebben ze dat alleen maar aan zichzelf te wijten.

Exploitatie van de molenparken zou verzorgd kunnen worden door de bestaande stroomleveranciers of de centrale overheid. Windenergie kan voor alle burgers en bedrijven een veilige en milieuvriendelijke stroomvoorziening blijken die een aanzienlijke besparing op de kosten oplevert. Een welkom bericht in een land waar nagenoeg alles in snel tempo steeds duurder wordt.