Nieuws/Wat U Zegt
1058485130
Wat U Zegt

’Vaccin jaarlijks herhalen voor wie dat wil’

Vanmorgen een stuk in de Telegraaf over de geldigheidsduur van de QR-code. Tot mijn verbazing zie ik dat mijn internationale QR-code geldig is tot augustus 2022, maar die voor Nederland tot mei 2022, schrijft Ingrid Noordlander- Heetveld.

Vaccinaties zijn toch echt op dezelfde datum gezet. Wat een chaos en onduidelijkheid. Waarom dit niet laten vermelden in het gele vaccinatieboekje met de geldigheidsdatum erbij. Wanneer je op reis gaat zie je in een oogopslag welke vaccinaties nog geldig zijn en welke je moet laten zetten. Voor sommige landen zelfs verplicht (gele koorts). Geen discussie hierover.

Vaccineren tegen corona is hier nog niet verplicht, toch zou het fijn zijn om zolang men niet weet hoe lang en hoeveel bescherming dit biedt deze vaccinatie jaarlijks te herhalen. Voor wie dat wil. Desnoods ook op eigen kosten net als de andere ’verplichte’ vaccinaties als men op reis gaat.

Adviezen zijn een lachertje en eerlijk gezegd ook volstrekt ongeloofwaardig. Wel/geen mondkapje, wel/geen anderhalve meter afstand, QR-code wel moeten tonen maar ook daar wordt laks mee omgesprongen.

Ingrid Noorlander-Heetveld