Nieuws/Wat U Zegt
1062260
Wat U Zegt

Geen Kerstmis en Ramadan in Berlijnse wijk

Geen Kerstmis en Ramadan meer in de Berlijnse wijk Kreuzberg. Vanaf vandaag is het er verboden om in het openbaar feesten met een religieuze achtergrond te vieren. Dat melden diverse Duitse media. Wat vindt u? Stuur uw reactie naar wuz@telegraaf.nl

Het plan komt oorspronkelijk bij de opositiepartijen de Groenen en de Piratenpartij vandaan en werd vervolgens door wethouder Peter Becker van de Sociaaldemocratische Partij van Duitsland doorgezet.

"Meer dan driehonderd moslims willen meer dan vier weken lang Ramadan vieren op een openbare plaats in het Berlijnse Kreuzberg en dat is niet te doen", verklaart Beckers. "Omdat we iedereen gelijk willen behandelen wordt niet enkel het vieren van Ramadan op openbare plekken verboden, maar worden ook andere religueze feesten zoals Kerstmis niet langer toegestaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat er vanaf nu geen kerststalletjes meer zullen staan in Kreuzberg."

Carnaval, dat van oorsprong een katholieke achtergrond heeft, wordt nog wel toegestaan in de Berlijnse wijk. Dit feest wordt bestempeld als 'traditie'.

Wat vindt u van dit besluit? Geef uw reactie via wuz@telegraaf.nl