Nieuws/Wat U Zegt
1062313
Wat U Zegt

'Pechtold wil carrière maken'

Volgens Bert Osendarp uit Herten zijn veel politici vooral bezig met hun eigen carrière en niet zozeer met het landsbelang. "Het geheime overleg tussen Zijlstra, Samsom en Pechthold legt genadeloos bloot hoe het eraan toe gaat in de politiek. Er zijn waarschijnlijk nog steeds argeloze burgers die denken dat deze heren in de politiek zijn gegaan uit idealistische overwegingen", schrijft hij.

"Tegenwoordig is een politieke functie slechts een tussenstap in de carrière. Je begint als gemeenteraadslid en als je maar goed van de tongriem bent gesneden en geen last hebt van gewetenswroeging, is het niet zo’n lange weg naar het Kamerlidmaatschap. Daar heb je al aardig wat aanzien, macht en een goed salaris. De volgende stap is partijleider worden of zelfs een ministerschap. Ben je eenmaal minister, dan kom je in aanraking met het 'old boys' netwerk en dan ben je binnen. Hen tegemoet komen binnen de grenzen van de wet is niet zo moeilijk. Volgens mij is Pechthold nu aan die volgende stap toe."

Bert Osendarp, Herten

 

Bent u het met hem eens? Is een politieke functie voor velen niet meer dan een tussenstap in een succesvolle carrière? Of gelooft u nog wel in de intergriteit van politici? Reageer.