Nieuws/Wat U Zegt
1067956
Wat U Zegt

'Waar een groot land klein in kan zijn'

Lezer J. Verniers spreekt schande van de manier waarop Amerika met klokkenluiders als Bradley Manning omgaat. Ze worden volgens hem harder gestraft dan oorlogsmisdadigers. Hoe denkt u over het Amerikaanse beleid?

"Amerika is berucht vanwege de grote oorlogen: Vietnam, Irak, noem maar op. Natuurlijk heeft de regering vaak zijn nek uitgestoken, maar dat staat los van vermoorden, verwonden en martelen van onschuldige burgers die geen rol spelen in een bepaald conflict. Verantwoordelijken van dit soort misdaden gaan vaak vrijuit.

In dat kader is het meer dan schrijnend dat een klokkenluider zoals Bradley Manning (25), die nota bene dit soort oorlogsmisdaden via WikiLeaks aan de kaak wilde stellen, een straf krijgt die een massa- of oorlogsmoordenaar misschien niet eens krijgt. Het meest schrijnende is dat dit beleid wordt gepropageerd door ene President Obama, die met zijn grote woorden 'Yes We Can' iets heel anders voorstelde. Pas viel hij ook al door de mand wat betreft de gevangenisstraf die Aleksej Navalny kreeg van Poetin als zijn grote politieke rivaal…. Hij maakte zich niet daarom druk, maar vanwege het feit dat die andere klokkenluider Edward Snowden in Rusland asiel zocht. Net als Julian Assange van WikiLeaks wordt nu deze jonge Manning onterecht aan de schandpaal genageld." 

J. Verniers, Arnhem