Nieuws/Wat U Zegt
1067994
Wat U Zegt

'Regering vervangen door vijf zakenlieden'

Het lijkt Jan Onderwater uit Hillegom een goed idee om zowel alle politieke partijen als de Eerste en Tweede Kamer op te heffen. Vijf topondernemers die hun sporen in het bedrijfsleven hebben verdiend, kunnen dan het land gaan besturen. Moeilijke besluiten worden door een volksraadpleging ingelost. Hoe denkt u erover?

"Het eerste jaar hebben ze dan de handen vol aan het ontbinden van onzinnige contracten en overeenkomsten en het bijsturen van de enorme geldstromen richting het buitenland. Het tweede jaar gaat er dan een heel leger aan overbodig management en nutteloze ambtenaren de laan uit en worden zinloze organisaties, instellingen, platforms en overlegorganen opgeheven. Ze stimuleren arbeid en ondernemerschap en bestraffen de luie mentaliteit, oplichters en fraudeurs. Dat begint in het derde jaar de inkomstenstroom op gang te komen en binnen vijf jaar klotst het tegen de plinten aan."

Jan Onderwater, Hillegom

Deze lezer ziet het helemaal voor zich: de democratie de deur uit en over vijf jaar is Nederland een welvarend paradijs zonder werkloosheid en fraudeurs. Ziet u iets in zijn plannen?