Nieuws/Wat U Zegt
1068055
Wat U Zegt

Strandafval bedreigt Noordzee

'Den Haag is trots op de blauwe vlag, maar in de praktijk is het vanwege het langdurige mooie weer dagelijks een zooitje op het Scheveningse strand. Die blauwe vlag stelt dus eigenlijk niks voor', vindt lezer W.M. den Heijer uit Scheveningen.

"Zelfs na een nachtelijke schoonmaakactie ligt het nog vol met rotzooi. Ondertussen komt al dat plastic in zee terecht. De zee waaruit ook voedsel vandaan komt en waar vissers en dieren van afhankelijk zijn. Het achterlaten van plastic afval vormt een serieuze bedreiging voor de gezondheid van de Noordzee en haar bewoners.

De Noordzee krijgt in onze samenleving nauwelijks tot geen aandacht. Dat begint al op school. Lesmethoden die in het voortgezet onderwijs in zwang zijn reppen met geen woord over de voor ons land zo belangrijke zee. Kortom, op veel fronten is er een gebrek aan kennis over de Noordzee en affiniteit is er al helemaal niet, met als gevolg dat het respect dat onze zee verdient ver te zoeken is!"

W.M. den Heijer, Scheveningen

Iedereen zal het achterlaten van afval asociaal noemen, maar toch gebeurt het vaak. Bent u wel eens te lui om naar de afvalbak te lopen of om het thuis weg te gooien?