Nieuws/Wat U Zegt
1068196
Wat U Zegt

'Gaat uw pensioen ook zo hard achteruit?'

De 67-jarige lezeres Annemiek van Munster maakt zich zorgen om haar pensioen. Dit jaar daalde haar pensioensinkomen al met meer dan 11 procent. Ze wil graag weten hoe andere gepensioneerden hiermee omgaan. Hoe kijkt u naar uw pensioen uit? Praat mee.

"Ik hoor weinig over de financiële achteruitang van het inkomen van de gepensioneerden. Mijn pensioeninkomen is in dit jaar met 11,1% afgenomen. Daar bovenop is het pensioen vanaf 2006 niet meer geïndexeerd, is het dit jaar verkocht aan een verzekeraar, met de boodschap dat het nooit meer geïndexeerd zal worden. Nu ben ik een 'jonge' gepensioneerde van net 67 jaar, met het troosteloze vooruitzicht dat mijn kleine pensioen steeds minder waard zal zijn.

Wanneer de economie er weer bovenop komt, stijgen de prijzen, maar blijft het pensioentje op hetzelfde bedrag. En dit geldt voor heel veel gepensioneerden. Ooit een belastingcorrectie? Daar geloof ik niet in. Een centje bijverdienen dan? Weinig hoop.

Ik zou graag weten of andere gepensioneerde Telegraaflezers wel een mogelijkheid zien om hun inkomen gelijke tred te laten houden met de geldontwaarding?"

Annemiek van Munster, Culemborg