Nieuws/Wat U Zegt
1068793
Wat U Zegt

'Laat idealisme varen tijdens crisis'

"Wij kunnen ons in deze tijden van crisis niet langer veroorloven idealist te zijn", vindt lezer K. Maat. "Dat geldt voor de regering, maar ook voor de individuele Nederlander." Bent u het met hem eens?

"Op maandag 19/08 was te lezen dat wij in Bolivia rolstoeltennis bevorderen en onderdrukte vrouwen laten dansen, op dinsdag 20/08 werd vermeld dat er zaterdag in Rotterdam een Rondje Noordereiland wordt gezwommen. Doel van deze sponsoractie: schoonwaterprojecten wereldwijd, hetgeen inhoudt dat er voor de zoveelste keer weer duizenden Nederlandse euro's gaan naar vage projecten. Ons op zich zéér lovenswaardige humane calvinistische idealisme moet heel realistisch en praktisch veranderen in een nuchter egoïsme. Wanneer wij allemaal deze radicale ommekeer maken, wordt Nederland weer een rijk land met handel en export, zonder werkeloosheid en dus met nauwelijks armoede. Hebben wij dat stadium (weer) bereikt, dan kunnen wij weer de idealist uithangen."

K. Maat, Alphen a.d. Rijn   

Bent u van mening dat Nederland meteen weer rijk wordt en dat de werkloosheid verdwijnt wanneer we (gedeeltelijk) stoppen met ontwikkelingssamenwerking? Moet de hand op de knip als het om het helpen van mensen zonder schoon drinkwater gaat?

 

Discussieer mee over dit en andere onderwerpen op www.wuz.nl.