Nieuws/Wat U Zegt
1069460517
Wat U Zegt

’Nieuw beleid nodig voor woningmarkt’

Andre van 't Hek meent dat de huidige situatie op de overspannen huizenmarkt in Nederland noopt tot maatregelen.

Huurprijzen van woningen zijn iets gedaald vanwege de coronacrisis en het vertrek van veel expats, maar een woning kopen is voor vele mensen totaal onmogelijk geworden. Maatregelen die door de politiek zijn genomen, zoals bijvoorbeeld de verlaging van de overdrachtsbelasting voor starters op de wonigmarkt hebben totaal niet geholpen, blijkt in de praktijk. De prijzen zijn alleen maar verder gestegen en stijgen nog steeds.

Veel oudere Nederlanders hebben in het verre verleden, via subsidiemaatregelen zoals de premieregelingen bij de aankoop van een huis, de mogelijkheid gehad een huis te kopen. De door de politiek ingestelde regeling dat vermogende ouders hun kinderen ruim 100.000 euro mogen schenken, de zogenaamde jubelton, voor de aankoop van een huis, belastingvrij, is slechts voor een heel kleine groep weggelegd.

Laat politiek Den Haag nu eerst eens lessen gaan leren vanuit het verleden, voordat er weer nieuwe maatregelen worden genomen om de overspannen woningmarkt te gaan reguleren en stimuleren.

Andre van 't Hek,

Amstelveen