Nieuws/Wat U Zegt
1073552
Wat U Zegt

Fox Sports prijsverhoging

Het Eredivisievoetbal begint weer. En ook voor dit seizoen kunt u een abonnement afsluiten voor het bekijken van live-wedstrijden. Fox Sports, dat vanaf dit jaar de wedstrijden aanbiedt, houdt dezelfde adviesprijzen voor een maandabonnement (€17,95 p.m.) aan, maar de losse voetbalmatches worden flink duurder.

Kocht je vorig seizoen nog een wedstrijd voor €5,95, in het komende seizoen betaal je maar liefst €11,95. Daarnaast stijgt de prijs voor een internetabonnement met zo'n vijftig procent, van €99,95 naar €149,95 per jaar.

De adviesprijs voor een televisie maandabonnement is dan wel hetzelfde gebleven in vergelijking met vorig seizoen, het aanbod is echter minder. Zo is het aantal kanalen van vier naar drie verlaagd en zijn de buitenlandse bekertoernooien niet meer beschikbaar.

Liefhebbers van het Engelse, Italiaanse en Duitse (beker)voetbal moeten wachten tot 17 augustus, dan start Fox Sports Internationaal met twee kanalen. Een maandabonnement bedraagt €12,00. Een totaal Fox Sports abonnement kost €24,95 per maand.

Fox Sports wil het prijsverschil tussen de losse wedstrijden en het maandtarief zo klein mogelijk maken, zodat het aantrekkelijker wordt om een abonnement te nemen. Is dit een slimme zet van Fox of zal de prijsverhoging leiden tot een afname van het aantal kijkers? Discussieer mee.