Nieuws/Wat U Zegt
1073590
Wat U Zegt

Biddende sportmensen

PSV zette dinsdag een goede stap in de richting van de Chapions League door Zulte Waregem met 2-0 te verslaan. P.W.J. Meijn uit Oldenzaal ergerder zich echter dood. Niet aan het spel, maar aan alle 'ten hemel biddende sportmensen'. Hij vindt dat zulke religieuze uitingen niet in de openbare ruimte thuishoren. Vindt u de reactie van de heer Meijn terecht?

P.W.J. Meijn, Oldenzaal:

Sinds jaren wordt er strikt de hand gehouden aan de scheiding tussen Kerk en Staat. Wat er volgens mij bij mag komen, is de scheiding tussen Staat en Sport.

Op de foto die De Telegraaf geplaatst heeft van het winnende PSV, is ook weer zo'n gebaar te zien van ten hemel biddende sportmensen. Persoonlijk erger ik mij er wezenloos aan. Dat heeft toch niets met sport te maken. Als je zo graag iemand wil bedanken, doe dat dan een speciale ruimte, maar niet in het openbaar waar niemand op zit te wachten. Hetzelfde ritueel zie je bij het betreden van het speelveld. Tientallen kruisjes en als ze ook nog eens gescoord hebben nogmaals tientallen. Erg storend vind ik dat en dat zou toch afgeleerd kunnen worden?