1082035
Wat U Zegt

'Staatsloterij slechte verliezer'

De Staatsloterij is een slechte verliezer in de ogen van lezer Cees Brinkhuizen uit Hilversum. Hij schrijft: ’Winnen doe je bij de Staatsloterij’, maar zelf is de Staatsloterij een slecht verliezer. De rechter heeft vastgesteld dat de deelnemers jarenlang zijn misleid; er werden veel minder prijzen uitgekeerd dan beloofd. Deelt u zijn opvatting?

Zo’n 26.000 gedupeerden claimen nu via de Stichting Loterijverlies teruggave van een deel van hun inleg. Maar om te bewijzen dat je in de jaren 2000 tot en met 2008 meespeelde, heb je wel de administratie van de Staatsloterij nodig. ’Natuurlijk kunt u van ons een uitdraai krijgen, maar dat moet u wel persoonlijk komen halen in Den Haag.’ Pardon? Kan dat niet gewoon per post of per mail?

’Nee, dat mogen we niet van de wet. U moet zelf komen of een door een notaris gewaarmerkte kopie van uw paspoort opsturen.’ Zelfs de medewerker aan de telefoon laat doorschemeren deze opstelling plagerij te vinden.

Een buitengewoon ergerlijke plagerij, want er is helemaal geen wet waarin staat dat al die deelnemers naar Den Haag of naar de notaris moeten. En dan te bedenken dat het uiteindelijk de Nederlandse Staat is die zich verlaagt tot dit soort pesterij…

Cees Brinkhuizen, Hilversum