1082071
Wat U Zegt

'Toetsing kredietwaardigheid funest voor jongeren'

Lezer R van Dijk uit Dordrecht maakt zich zorgen dat door de invoering van de toetsing op kredietwaardigheid door de woningcorporaties thuiswonende jongeren niet meer in aanmerking komen voor een huurwoning. Deelt u deze zorg, of kijkt u hier heel anders tegenaan? Laat het ons weten en reageer!

R. van Dijk schrijft: Onze drie kinderen en wij zelf staan al jaren ingeschreven als woningzoekende bij recent gefuseerde woningcorporaties in regio Drechtsteden.

Het woningaanbod inziend, las ik tot mijn verbazing dat de woningcorporaties sedert 01-05-2013 aspirant huurders toetsen op kredietwaardigheid.

Onze grote zorg is dat het daardoor schier onmogelijk wordt om voor onze kinderen een huurwoning te verkrijgen. Ben je kredietwaardig genoeg met een minimum jeugdloon en telefoonabonnement(en) en internet/tv abonnementen en zorgpremie wanneer je op kamers woont en zelf alles moet betalen (18+)? of wanneer je nog thuis woont en in principe voldoende punten hebt opgebouwd om voor een huurwoning in aanmerking te komen?

Wie heeft de toetsing kredietwaardigheid verzonnen en heeft men zich daarbij gerealiseerd dat thuiswonende jongeren hierdoor nooit in aanmerking voor een huurwoning kunnnen komen?