Nieuws/Wat U Zegt
1083342
Wat U Zegt

'Ietsje'

Het valt Nils de Heer steeds vaker op dat de weervoorspellers op tv nieuwe en zijns inziens incorrecte woorden introduceren bij hun weerpraatjes. "Vooropgesteld dat ik taalkundige noch taalpurist ben, maar het woord "ietsjes" is volgens mij toch echt geen Nederlands woord."  Theo C.A. Hoogland ergert zich aan de kreet 'zeg maar'. Wat vindt u taalvervuiling? Reageer.

Nils de Heer, Driehuis:

Het valt mij steeds vaker op dat de weervoorspellers op tv nieuwe en mijns inziens incorrecte woorden introduceren bij hun weerpraatjes. Vooropgesteld dat ik taalkundige noch taalpurist ben, maar het woord "ietsjes" is volgens mij toch echt geen Nederlands woord. Werkelijk geen gehoor, waarom niet "iets", "enigzins" of "een beetje"? Van hen die op een landelijke zender het volk informeren over een veelbesproken onderwerp als het weer mogen wij toch op zijn minst correct en volwassen taalgebruik verwachten?

Theo C.A. Hoogland, Heerhugowaard:

De overheid zou de kreet "ZEG MAAR" bij decreet moeten verbieden. Te pas en te onpas wordt deze kreet in alle lagen van de bevolking gebruikt. Taalvervuiling moet bestreden worden. Nederlands is een mooie taal die een goed gebruik verdient.