Nieuws/Wat U Zegt
1085573
Wat U Zegt

'Gebrekkige controle'

Tijdens de vakantie in Frankrijk, kreeg de vriendin van H. Gunderson uit Hoofddorp kiespijn. Na behandeling door de tandarts ter plaatse bedroeg de rekening totaal € 23,=. Hoe anders is dat hier, mailt hij. "Dan weet je bijna zeker dat de controle door de zorgverzekeraar in Nederland wordt verzaakt of de prijsafspraken deugen niet."  Hoe zijn uw ervaringen?

H. Gunderson, Hoofddorp:

Tijdens onze vakantie in Frankrijk, kreeg mijn vriendin kiespijn, na behandeling door de tandarts ter plaatse bedroeg de rekening totaal € 23,=. De behandeling bestond uit een verdoving, een foto, volledig wortelkanaalbehandeling en het plaatsen van een noodvulling.

Ik heb zelf in 2012 ook een wortelkanaalbehandeling gehad in Nederland, als je die rekening vergelijkt met die uit Frankrijk, dan weet je bijna zeker dat de controle door de zorgverzekeraar wordt verzaakt of de prijsafspraken in Nederland deugen niet.

Mijn kosten in Nederland: Volledige wortelkanaalbehandeling € 250,=. Toeslag wegens moeilijkheidsgraad € 30,=. Opbouw plastisch materiaal € 50,=. Dat maakt dus een totaal van € 330,=.

Bij mijn vriendin moet nog wel een definitieve vullen worden geplaatst, maar dat zou in Frankrijk waarschijnlijk hetzelfde gekost hebben als de eerste behandeling. We houden ons hart vast voor de rekening welke wij van de Nederlandse tandarts zullen gaan krijgen, voor het plaatsen van een definitieve vulling. Wat bedoelt u met zakken vullen en maar constant de zorgkosten verhogen. Hier ligt duidelijk een taak voor minister Schippers.