Nieuws/Wat U Zegt
1085701
Wat U Zegt

'Prutsers'

Prutsers zijn het, de mensen die 'onze' pensioengelden beheren, vindt Bert Osendarp. "Na dit jaar al met een half procent te zijn gekort door het ABP, worden we er nu al op voorbereid dat dit nog meer gaat worden. En dat terwijl de beurzen wereldwijd aantrekken en ook de AEX gestegen is." Begrijpt u het nog?

Bert Osendarp, Herten:

Mijn vrouw en ik behoren tot het legertje gepensioneerden dat wat hun ouderdomsuitkering betreft mede afhankelijk is van het ABP. Recent was er een programma op tv, waarbij er aandacht werd besteed aan de mensen die onze pensioengelden daar beheren. Dat zijn er honderden en tijdens dat programma werd duidelijk, dat die stuk voor stuk zeer veel geld verdienen.

Als een van de speculaties door zo’n analist veel winst oplevert, ontvangt de man nog een extra bonus ook. Desgevraagd blijken deze “gokkers” want anders kun je ze niet noemen, bij ernstige verkeerde inschattingen echter niet gekort te worden op hun salaris. Als voorbeeld van hun macht waren we er getuige van, dat een van die medewerkers miljarden aan dollars kocht, met één druk op een knop.

Wel deze beursdeskundigen, deze beleggings goeroes, of analisten, geef ze maar een naam, maar ik houd het bij speculanten, kunnen er niets van. Het zijn prutsers.

Het ABP heeft vanaf 2008 op haar pensioenen geen inflatiecorrectie meer toegepast en dit jaar de uitbetaling zelfs met een half procent gekort. En nu worden we er al op voorbereid, dat er nog meer gekort gaat worden. En dat terwijl de beurzen wereldwijd aantrekken en ook de AEX gestegen is.

Het ABP bewandelt dus dezelfde weg als onze regering doet. Door wanbeleid en incompetentie ontstaan er tekorten, die onze regering oplost door lasten verzwaring voor de burger en het ABP door gewoon minder uit te betalen aan die zelfde burger. Het lijkt mij, dat het ABP maar eens moest beginnen met de helft van haar werknemers naar huis te sturen. Dan kunnen ze daar met hun kinderen en hun eigen geld gaan monopoliën!