Nieuws/Wat U Zegt
1085768
Wat U Zegt

'Ergernissen op vakantie'

Vakantiegangers storen zich onderweg aan van alles, zo stond deze week in de krant. Maar, mailt Wim Stolk, "zijn dit niet dezelfde mensen die juist deze ergernissen zelf verspreiden op andere momenten? De radio op standje onbenullig, hard lachen om niets, de beroemde middelvinger, altijd druk, en geen oog meer voor de kleine geneugten van het leven?" Verbeter de wereld begin bij jezelf? Reageer.

Wim Stolk:

Vakantiegangers storen zich onderweg het meest aan vieze toiletten langs de snelwegen, zo las ik deze week in de media. Andere ergernissen zijn slechte wegrestaurants, jengelende kinderen op de achterbank, files en discussies met de partner over de route en de rijstijl, overvolle campings, slecht sanitair, een ondraaglijke hitte in de tent, drukke restaurants, ongedierte, de stress in de laatste dagen vóór de vakantie, of juist de stress op het éínd van de vakantie omdat de auto weer moet worden ingepakt.

Natuurlijk kan het lastig zijn rekening te moeten houden met al deze ongenoegens, maar zijn dit niet dezelfde mensen die juist deze ergernissen zelf verspreiden op andere momenten? De radio op standje onbenullig, hard lachen om niets, de beroemde middelvinger, altijd druk, en geen oog meer voor de kleine geneugten van het leven? In mijn achtertuin fluiten de vogels, geniet ik ’s morgens van mijn bak koffie, van de hond op het gras kauwend op een stokje, van weelderig groen, maar vooral van serene rust in mezelf.