1087026
Wat U Zegt

Damesvoetbal

FAM Willsemse is er afgelopen weekend eens goed voor gaan zitten, voor een mooi potje voetbal van de oranjedames. Zijn ogen doen er nog pijn van. "Treurnis alom. Dat ze dit uitzenden."  Wat vindt u van het damesvoetbal?

FAM Willsemse:

Beste voetbalmannnen,

Ook zo genoten van de oranjedames afgelopen weekend? Na de ietwat lovende media besloot ik eens een helft mee te pikken. Misschien dat de dames beter spel laten zien dan wat de oranjemannen lijken te verstaan onder een mooi potje voetbal voor het vaderland.

Helaas, mijn ogen doen er nog pijn van. Treurnis alom. TV ontregeld want dit soort onzin blijft nooit langer dan een paar seconden op staan. Maar ik heb mij verplicht de helft uit te zitten. De beker moest helemaal leeg. Hoorde een commentator uitleggen dat het voor de rust allemaal beter ging. Hmmm.

Dat ze dit uitzenden.

Voetbalmannen van Nederland: schaam jullie diep. Dat jullie dit toestaan. De meiden weten niet waar ze mee bezig zijn. Dat je een 1-2 met z'n tweeën uit speelt bijvoorbeeld. Of dat het weinig zin heeft om een spits een bal toe te spelen als zij door 4 tegenstanders gedekt word.

Jullie voetbalmannen kunnen dit tij keren. Jullie moeten dit gaan trainen en gaan uitleggen. Niet meer bang aan de bar hangen en de meisjes die willen voetballen naar huis sturen omdat er niet genoeg kleedkamers zijn. Jullie douchen zelf vanaf nu gewoon thuis en laten de dames genieten van een voetbalkleedkamer. Pak die fluit en pilonnen en laat ze dribbelen, passen en scoren.

Of denken jullie nog dat dames niet kunnen voetballen? Kom kom dat niveau van jullie is echt niet zo hoog. Maar dan moet je ze wel een eerlijke kans geven. Ach mijn fout; voetbal gaat niet om de eerlijke kans. Het gaat om geld, heel veel geld. En daar kun je geen dames bij gebruiken natuurlijk. Zij vertegenwoordigen tenslotte maar ongeveer de helft van de wereldbevolking…