1087061
Wat U Zegt

'De bezem door accountancy en advocatuur'

De grote jongens uit het bedrijfsleven komen er steeds mee weg, aldus Bert Osendarp uit Herten. "Ze worden terzijde gestaan door grote jongens uit de accountancy en advocatuur, waarvan de top ook miljoenen verdient. Ons kent ons en ze helpen elkaar om gezamenlijk nog rijker te worden met wazige fiscale- en ingewikkelde juridische constructies." Hier moet ook eens flink de bezem door, vindt hij. Reageer.

Bert Osendarp, Herten:

En steeds komen ze er mee weg. Of het nu ceo’s zijn die ondanks slecht beleid vette handdrukken krijgen bij hun 'ontslag', bestuurders in de publieke sector die alleen maar aan het vullen van hun eigen zakken denken of nu weer een van Veggel en Hans Breukhoven. De ene vond dat hij  nog niet genoeg verdiende en gebruikte de Antillenroute om zich belasting afdracht te besparen, de ander laat zijn bedrijf failliet gaan, waarbij er tientallen werknemers met gezinnen op straat komen te staan en hij daarbij kennelijk niets beters heeft te doen dan te bekvechten met zijn voormalige echtgenote over een villa van 7 1/2 miljoen.

Deze grote jongens uit het bedrijfsleven worden terzijde gestaan door grote jongens uit de accountancy en advocatuur, waarvan de top ook miljoenen verdient. Ons kent ons en ze helpen elkaar om gezamenlijk nog rijker te worden met wazige fiscale- en ingewikkelde juridische constructies over de rug van de burger, die niet de middelen heeft om een Ernst en Young e.d. in de hand te nemen.

Het wordt tijd, dat de bezem ook eens flink door accountants- en advocatenkantoren heen gaat, die zich daar mee bezig houden.