1087062
Wat U Zegt

'Zorgbeleid vergroot kloof arm en rijk'

Per 1 januari 2014 wordt een groot aantal aftrekposten en compensatieregelingen in de zorg geschrapt. Onbegrijpelijk, vindt Cathy Stam-Gestman uit Purmerend. "Samsom wil dat de kloof tussen arm en rijk kleiner wordt maar dit kabinet duwt wel dit soort beslissingen door." Maakt u zich zorgen?

Cathy Stam-Gestman, Purmerend:

Vanwege de bezuinigsplannen van het kabinet wordt per 1 januari 2014 een groot aantal aftrekposten en compensatieregelingen in de zorg geschrapt. Zo verwijnt de fiscale aftrek van specifieke zorgkosten, b.v. dieten en vervoerskosten.

Waar ik heel erg van schrik is dat ook de compensatie eigen risico  en de tegemoetkoming specifieke zorgkosten verdwijnen. Ik ken mensen die b.v jaarlijks 400 euro krijgen en hiervan hun eigen risico van 350 euro betalen.

De heer Samsom wil dat de kloof tussen arm en rijk meer verdwijnt maar dit kabinet duwt wel dit soort beslissingen door. Onbegrijpelijk!

Ook de vrije keus in de zorg wordt steeds minder. Medicijnkeus is aan banden gelegd, homeopatische middelen worden aangepakt, andere artsen dan regulier en ook o.a. accupuncturisten vallen onder het 21% tarief (hoe hypocriet, waarom andere artsen niet) de cirkel word steeds kleiner waar je als patient uit kunt kiezen zonder op hoge kosten gejaagd te worden. Vooral in de zorg is dit heel zorgwekkend, mensen die b.v baat hebben bij een bepaalde behandeling die niet onder de noemer reguliervalt  wordt en is hiervan de dupe. Dit zijn vaak ook nog mensen die al minder te besteden hebben en worden dus dubbel aangepakt.

Je mag dan in Nederland misschien een vrije meningsuiting hebben maar voor de rest hebben we weinig in te brengen. Zo'n beetje alles wordt voor je uitgemaakt en dat je zelf geen inspraak meer hebt in de vrije keuze van behandeling van je gezondheid (het grootste goed van een mens) zonder een dikke portemonnee te hebben baart mij grote zorgen.

Kabinet, doe hier wat aan!