Nieuws/Wat U Zegt
1087450
Wat U Zegt

WUZ-reportage: Verknocht aan Bakkum

Bakkum, de oudste en bekendste camping van het land, bestaat volgend jaar precies een eeuw. Al die tijd is het ’t toevluchtsoord van half Mokum. Sommige mensen komen er al hun hele leven. Gaat u ook ieder jaar naar dezelfde vakantieplek of kiest u elke keer liever een andere bestemming uit? Reageer.

Uit De Telegraaf van zaterdag:

Volgend voorjaar bestaat camping Bakkum precies een eeuw. De beroemdste camping van Nederland is daarmee ook de oudste. En Annie Wassenaar, 83 lentes oud, staat er al haar hele leven. „Sinds 1930! Mijn ouders stonden hier al in 1927, nog voor mijn geboorte. Misschien ben ik hier wel niet de oudste, maar ik ben hier wel het langst!”

Een envelopje houdt een stapeltje zwart-witkiekjes bijeen. Op de achterzijde van de gekartelde afdrukjes staan in sierlijk schuinschrift de jaartallen geschreven: 1931, 1935. Kleine Annie met haar broertje op een tak van de klimboom. Vader en moeder voor hun tent in houten ligstoelen met streepbekleding. Neefjes in ruitjesbloesjes en nichtjes in rokken over de knie sjokken in een stoet door mul duinzand. „Mijn vader z’n zuster stond hier, z’n broer ook. Met de hele troep liepen we naar Egmond aan Zee. IJsjes waren er niet bij, welnee, op de terugweg mochten we soms voor één cent een ulevel kopen.”

Lees het hele verhaal in De Telegraaf van zaterdag.