Nieuws/Wat U Zegt
1089858
Wat U Zegt

'Belachelijk dat politie slachtoffer oppakt na paar tikken'

Een fietsendief wordt op heterdaad betrapt en krijgt een paar flinke tikken van de eigenaar. Snel belt de jonge dief de politie en doet aangifte van mishandeling, waarop er een klopjacht ontstaat op de eigenaar van de fiets. Omgekeerde wereld, vindt briefschrijver J. van Riemsdijk. En u?

"In een rustig Betuws dorp heeft een crimineeltje moeite met het onderscheid tussen mijn en dijn en wordt betrapt tijdens het stelen van een fiets. De eigenaar, een scholier, beroept zich op zijn eigendomsrecht en geeft de dader enkele corrigerende tikken. Nog voordat de eigenaar van de fiets thuis is, heeft het crimineeltje aangifte van mishandeling gedaan en wordt er met maar liefst drie (!) politieauto's en een motoragent gespeurd naar de 'dader'. De acht man sterke politiemacht weet hem uiteindelijk te overmeesteren en af te voeren voor verhoor. Ik zeg: het is een kwestie van 'actie, reactie'. Het crimineeltje nam een beroepsrisico en moet niet zeuren. Ik weiger deze aanpak te begrijpen en te accepteren. Wetgever, doe hier iets aan!"

J. van Riemsdijk, Meteren

 

Vindt u het terecht dat de politie achter de eigenaar van de fiets aangaat, in plaats van de dief? Wat doet u als u iemand betrapt op het stelen van uw eigendom? Reageer!