Nieuws/Wat U Zegt
1097278208
Wat U Zegt

’Meer autoriteit kan geen kwaad’

Regelmatig wordt er gesproken over het verschil in volksaard tussen Nederlanders en Duitsers als het gaat over het naleven van de coronamaatregelen. Volgens A. Klasen kunnen wij wat van de Duitsers leren.

Volgens een recent artikel in deze krant zou het ‘vrijheid-blijheid’ en het idee van ’vijftien miljoen mensen die schrijf je niet zomaar de wetten voor’ niet opgaan voor Duitsers omdat deze meer aan autoriteit zouden hechten.

Welnu, om ons heen kijkend kun je gerust stellen dat wat meer autoriteit ook hier geen kwaad zou kunnen. Echter door gebrek aan leiderschap zijn we afgegleden naar een maatschappij waarin egoïsme en zogenaamd ‘zelfbewust zijn’ hoogtij vieren. Waarin een minderheid van schreeuwers overal hun zin krijgt en kans ziet de maatschappij te ontwrichten.

Ook onze veelgeprezen minister-president M. Rutte verklaarde onlangs op tv zichzelf niet als leider te zien en dit ook niet wilde zijn omdat de mensen een en ander prima zelf konden regelen. Dit resulteert in een vorm van lafheid waarin een regering zonder ruggengraat nergens een beslissing over durft te nemen of met de vuist op tafel durft te slaan, angstig als ze zijn om een paar zetels te verliezen.

A.Klasen