1101494
Wat U Zegt

‘Lintje verliest glans door Guus Meeuwis’

Het is oneerlijk dat zanger Guus Meeuwis wordt gekroond tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, terwijl mensen die veel tijd steken in vrijwilligerswerk een veel lagere onderscheiding krijgen. Dat vindt lezer Bert van der Weide. Bent u het met Bert eens? Praat mee.

“Het is weer zover. Voor zijn ‘muzikale successen, voor het positieve levensgevoel in zijn liedjes en zijn maatschappelijke betrokkenheid’ ontvangt Guus Meeuwis een lintje. Meteen maar Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Waar tijdens de lintjesregen met Koningsdag 95 procent van de ontvangers van een lintje worden benoemd tot LID – de laagste onderscheiding – is de status van Bekende Nederlander kennelijk al genoeg om hem of haar meteen maar tot Ridder te benoemen. Het overgrote deel van de ontvangers van een lintje als LID zijn vele uren vrijwillig werkzaam in maatschappelijke organisaties zoals verenigingswerk, sport en zorg. Dat noem ik pas maatschappelijk betrokken. Het positieve levensgevoel in de liedjes van Guus Meeuwis heeft maar één doel: er geld mee verdienen. Het positieve levensgevoel van al die vele duizenden vrijwilligers komt door hun geweldige inzet voor het geweldige, onbetaalde werk dat ze doen. De waarde van de lintjes wordt door dit soort gedecoreerden tenietgedaan.”

Bert van der Weide, Hollandscheveld

 

Bent u het eens met Bert van der Weide? Is het oneerlijk dat Guus Meeuwis meteen tot Ridder wordt gekroond, terwijl mensen die veel tijd steken in vrijwilligerswerk een veel lagere onderscheiding krijgen? Reageer.