1101501
Wat U Zegt

‘Derksen, bemoei je niet met André Rieu’

Johan Derksen moet niet zo ‘zeiken’ op André Rieu. Dat vindt lezer Cees Roos uit Sneek. Mensen die terugkomen van een mooi concert zouden volgens de lezer veel rustiger en vrolijker thuiskomen, dan opgefokte voetbalfans.

“Azijnzeiker Johan Derksen vond het weer eens tijd worden om stoer te doen. Het doelwit: André Rieu. Goedkoop, carnavalesk volksvermaak. Derksen ziet echter een kleinigheid over het hoofd. Na elk concert van Rieu, waar ook ter wereld, gaan er tienduizend mensen met een tevreden gevoel naar huis. Zij hebben een leuke middag of avond gehad. Nee, dan het door Derksen geadoreerde volksvermaak wat voetbal heet. ‘The greatest show on earth’ welke geen spelregels kent. Althans, die lijkt afhankelijk te zijn van een man met een fluitje wiens beslissingen afhangen van het feit of zijn echtgenote de avond daarvoor ‘nu even niet’ heeft gezegd. Bij die ‘sport’ gaat er elk weekend weer tienduizend man teleurgesteld naar huis omdat de zwaar overbetaalde sterren het weer teveel moeite vonden om het ene been voor het andere te zetten. Tenslotte is er bij een doorsnee wedstrijd een peloton ME voorradig om de eencelligen in de gaten te houden.”

Cees J. Roos, Sneek

 

Wat vindt u van de liefhebbers van klassieke muziek, tegenover die van voetbal? Heeft de lezer gelijk en kunnen voetballers zich te vaak niet gedragen? Reageer!