Nieuws/Wat U Zegt
1109727
Wat U Zegt

WUZdiscussie: Moet kabinet WONEN 4.0 invoeren?

Veel economen en organisaties zijn het niet eens met de manier waarop dit kabinet de woningmarkt probeert te hervormen. Daarom kwamen Aedes, Vereniging Eigen Huis, de Woonbond en NVM met een eigen woningmarktplan, WONEN 4.0.

Kort samengevat: hypotheekrenteaftrek geleidelijk afbouwen in komende 30 jaar en langzaam aan de huren verhogen. Dit overigens pas in 2015, mits de economie dan alweer wat is aangetrokken. Lezer Kees de Vries is het eens met de initiatiefnemers van het plan. Hij vindt dat dit kabinet faalt en de oppositie gewoon toekijkt zonder iets te doen.

Hij schrijft:

“Laat de initiatiefnemers van plan WONEN 4.0 hun project updaten en zorg ervoor dat banken en pensioenfondsen in gesprek gaan met de bedenkers. Dwing VVD-minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst om dat plan met breed maatschappelijke instemming uit te voeren. Dit kabinet faalt groots en doet niets dan halfzachte verbeteringen. Maar de oppositie is net zo schuldig: die doet al jaren niets aan Rutte 1 en 2. Verenig jullie, maak een vuist. Dit kabinet hoopt op spontane economische wonderen. De economie in Duitsland floreert. In Amerika groeit de huizenmarkt terwijl deze in Nederland krimpt.”

Kees de Vries, Maasdam 

Vindt u ook dat het kabinet – en de oppositie net zo goed – met verdergaande plannen moeten komen om de woningmarkt te hervormen? Discussieer met ons mee en laat een reactie achter!