Nieuws/Wat U Zegt
1109786
Wat U Zegt

WUZmail: ‘Wouter Bos zou sociale voorzieningen dichttimmeren’

Lezer Daan Dijkshoorn is teleurgesteld in minister Henk Kamp (Economische Zaken) en oud-minister Wouter Bos (Financiën). Deze bewindslieden zouden zich volgens de lezer niet aan hun woord hebben gehouden in de strijd tegen het zogeheten ‘bijstandstoerisme’. Bent u het met hem eens?

“Enige jaren geleden, toen Wouter Bos nog PvdA-minister was in het kabinet Balkenende, kwam hij triomfantelijk uit een vergadering en vertelde tegen de aanwezige pers dat onze spaarpot sociale voorzieningen was ‘dichtgetimmerd’ en dus veiliggesteld voor de toekomstige EU-partners uit de Oostbloklanden. Naar nu blijkt (de Bulgaarse fraude buiten beschouwing gelaten) dat burgers uit de Oostbloklanden gewoon gebruik kunnen maken van ‘onze’ gespaarde voorzieningen. Minister Kamp maakte zich in mei 2012 ook zorgen over het zogeheten bijstandtoerisme uit de Oostbloklanden en beloofde zijn best te doen dit te voorkomen. In de praktijk blijken de woorden van deze bewindslieden geen waarde te hebben. Ook de tienduizenden zogeheten spookburgers kosten een vermogen. Maar als de hoge zorgkosten ter sprake komen, weet men niet hoe dat komt en schuift men de schuld naar de vergrijzing. De ouderen, die op hun 14e jaar al gingen werken, zijn dan de schuldigen.”

Daan Dijkshoorn - Krimpen aan de Lek

 

Bent u het met Daan eens? Hielden en houden deze ministers zich niet aan hun woord? En is het waar dat de ouderen de schuld krijgen? Reageer.