Nieuws/Wat U Zegt
1122463
Wat U Zegt

WUZmail: "Pluk de criminelen"

Joost Eerdmans vindt dat niet de belastingbetaler geplukt zou moeten worden om het gevangeniswezen te financieren, maar wil dat de criminelen zelf de rekening gepresenteerd krijgen. "Hoe groter het misdrijf, hoe meer ze zouden moeten betalen," aldus Eerdmans. Wat vind u van dit idee? Spreekt het u wel aan of vind u het maar niks? Laat het ons weten en discussieer mee!

Eerdmans schrijft: "Staatssecretaris Fred Teeven gaat gedetineerden minder laten werken, ze vaker met een enkelbandje naar huis sturen en gevangenissen sluiten terwijl er 15.000 veroordeelden buiten vrij rondlopen Ik dacht altijd dat de VVD hiertegen was. Maar hoe moet je dan miljoenen bezuinigen op het gevangeniswezen?"

"Heel simpel, pluk de criminelen in plaats van de belastingbetaler. Gevangenen mogen iedere dag gratis eten, drinken, sporten studeren en slapen. Zorg en medicijnen staan voor ze klaar en straks hoeven ze ook nauwelijks meer te werken in de bajes. Ik zou zeggen: pak elke gevangene bij binnenkomst direct in de portemonnaie. Hoe groter het misdrijf, hoe meer ze betalen. Leg beslag op hun bezittingen en eigendommen en spreek het criminele vermogen aan. En van de kale kippen plukken we later wel, als ze na hun straf verplicht reintegratiewerk gaan doen voor de maatschappij."

Joost Eerdmans,

Capelle aan den IJssel

Burgercomité tegen Onrecht

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl