Nieuws/Wat U Zegt
1125255
Wat U Zegt

WUZmail: Heimwee

M. Vermeulen uit Gouda kwam na wat zappen op de zender 192tv terecht. Als 65-jarige was zij direct in haar element. Alle hits uit haar tienertijd kwamen voorbij. "Ineens was ik mij er van bewust hoe de wereld is veranderd." Lees hier haar relaas en reageer.

M. Vermeulen, Gouda:

Na wat zappen kwam ik op de zender 192 tv terecht. Als 65-jarige was ik direct in mijn element. Alle hits uit mijn tienertijd kwamen voorbij. Automatisch roepen sommige songs herinneringen op. Ook de videoclips laten een andere tijd zien.

Ineens ben ik mij er van bewust hoe de wereld is veranderd. Ik denk aan de tijd dat je nog met mejufrouw werd aangesproken (bij de giro, ik was 16 jaar), de jongens een stropdas droegen, er werk in overvloed was, vader nog alleen de kost kon verdienen. Er was respect...ik weet zeker dat dat nu ver te zoeken is.

Je verstuurde verlovingskaartjes,een spaardoos van Brabantia stond op je verlanglijstje. Er werd gespaard voor een Puch of een fiets. Je kreeg kleren of schoenen voor Sinterklaas. Deze zat bij V&D, daar stonden de kleuters met ouders in de rij.

Nu is dit alles verdwenen,de wereld is gejaagd, iedereen moet werken. Kinderen naar de oppas en de kosten worden maar hoger. Verleden week werd ik voor oud vel uitgescholden door een ventje van een jaar of 8. Uit verveling? Ik weet het niet meer maar was wel aangedaan.

Dan kijk ik naar mijn kleindochter van 12. Ze heeft een Blackberry, de duurste schoenen, de hele dag wordt er gesmst. Nergens tevreden mee...Vakantie?Oh, Amerika...daar ben ik al geweest. Haar vriendinnen net zo.

Ik kijk met angst in mijn hart naar de toekomst. Wat gebeurt er wanneer iedereen het minder gaat krijgen? Hoe gaan die kinderen met eventuele tegenslagen om? Dat hebben ze niet geleerd.

Nee, vroeger was zeker niet alles perfect maar waar alles om draait is RESPECT. Daar ontbreekt het ons tegenwoordig aan.