1125336
Wat U Zegt

WUZmail: Olympische Spelen wanstaltige vertoning

Wanneer gaat het bij de Olympische Spelen weer om de sport en de sporters, vraagt Cees Speklé uit Lochem zich af na lezing van het artikel over Sotsji in De Telegraaf van zaterdag. "Hoe kan het dat het IOC nog langer in één adem genoemd wil worden met deze wanstaltige vertoning van nepotisme?"

Cees Speklé, Lochem:

De Olympische Spelen,  het treffen van sporters van alle landen, waar dus de SPORT en de SPORTER centraal moeten staan, zijn steeds vaker verworden tot een podium waar de politiek en de machthebbers belangrijker zijn dan die sport en zijn sporters. Kijk naar Peking en nu naar Sotsji.

Zaterdag met verbazing gelezen hoe Sotsji en omgeving worden geofferd om Poetin wereldwijd status te verlenen. € 37.000.000.000,- voor 2 weken sport.  Net als in Peking worden alle faciliteiten en de infrastructuur gebouwd door “gastarbeiders” zonder rechten, werkend voor een hongerloontje. Door corruptie verdwijnen er miljarden in de zakken van de bobo’s en is Sotsji  omgebouwd tot een speeltuin voor alleen de allerrijksten van de wereld. 

Hoe kan het dat het IOC nog langer in één adem genoemd wil worden met deze wanstaltige vertoning van nepotisme, wanneer gaat het weer over de beginselen van de O.S. n.l. de sport en zijn sporters.

Wat ben ik blij dat Nederland de plannen voor de O.S. voor 2028 van tafel heeft gehaald, nooit aan beginnen want het heeft niets meer met sport te maken.

Maar wedden dat er weer héél veel Nederlandse bobo’s zich voor het karretje van tsaar Poetin en zijn ja-knikkers laten spannen?